کد خبر: ٣١٦٠٠   نسخه چاپی  
  • تاریخ درج خبر:1403/05/05-٠٠:١٥

دمنوش‌ها درمان پزشکی نیستند؛

هشدار درباره مصرف خودسرانه دمنوش‌های گیاهی

یک متخصص تغذیه، با انتقاد از توصیه‌های خودسرانه در مورد مصرف دمنوش‌ها برای درمان دردها، تأکید کرد که تشخیص دقیق منبع درد باید توسط پزشک انجام شود و مصرف دمنوش‌ها ممکن است عوارض جبران‌ناپذیری به همراه داشته باشد.

 

آبادان خبردر فضای مجازی، برخی محتواها به مصرف دمنوش‌هایی مانند زنجبیل برای زانودرد، دمنوش عناب برای گلودرد و دمنوش بابونه برای سردرد توصیه می‌کنند. اما دکتر مریم مظاهریون، متخصص تغذیه بالینی و عضو انجمن تغذیه ایران، این ادعاها را تأیید نمی‌کند و می‌گوید: «ابتدا باید منبع درد توسط پزشک متخصص معاینه و با روش‌های تشخیصی دقیق مشخص شود.»

وی افزود: «اگر دمنوش‌ها خاصیت درمانی داشتند، طب نوین جایگاه خود را از دست می‌داد و نیازی به تحصیل پزشکان و محققان در دانشگاه‌ها نبود.»

دکتر مظاهریون همچنین به عوارض مصرف خودسرانه دمنوش‌های گیاهی اشاره کرد و گفت: «مصرف زیاد این دمنوش‌ها می‌تواند برای بدن آسیب‌زا باشد و در برخی موارد، افراد به اشتباه سعی می‌کنند با استفاده از دمنوش‌ها داروهای خود را قطع کنند که این کار می‌تواند عواقب خطرناکی به همراه داشته باشد.»

این متخصص تغذیه تأکید کرد که هر دمنوش و داروی گیاهی برای هر فرد مناسب نیست و باید با توجه به شرایط سلامتی فرد تجویز شود. به عنوان مثال، دمنوش بادرنجبویه ممکن است برای افرادی که فشار خون دارند، مناسب نباشد.

دکتر مظاهریون همچنین به تفاوت‌های طب سنتی و طب نوین اشاره کرد و گفت: «داروهای گیاهی باید به عنوان مکمل در کنار طب علمی استفاده شوند و برخی از این داروها باید تحت نظر پزشک مصرف شوند.»

وی درپایان به عوارض مصرف خودسرانه گیاهانی مانند سنا و هندوانه ابوجهل اشاره کرد و تأکید کرد که این گیاهان باید با احتیاط و تحت نظر پزشک مصرف شوند تا از عوارض جانبی جلوگیری شود./ سلامت

 

تازه‌ترین های سلامت را اینجا بخوانید.

 

 

 

پایگاه خبری آبادان خبر اخبار جنوب غرب کشور را بصورت تحلیلی، گفتمانی و خبری منتشر میکند.


خروج