کد خبر: ٣١٧١٠   نسخه چاپی  
  • تاریخ درج خبر:1403/06/19-٠٩:٤٨

تازه‌ترین‌های سلامت؛

ادویه‌های شگفت انگیز را بشناسید

ادویه‌ها نه تنها طعم و عطر غذاها را افزایش می‌دهند، بلکه می‌توانند به عنوان درمان‌های طبیعی برای مشکلات مختلف سلامتی عمل کنند.

 

آبادان خبر _ در این مطلب، به بررسی خواص درمانی برخی از ادویه‌های پرمصرف می‌پردازیم که می‌توانند به بهبود وضعیت جسمانی و تسکین دردها کمک کنند.

ادویه‌های شگفت انگیز را بشناسید

ادویه‌ها با رایحه و رنگ‌های متنوع و خواص دارویی مختلف خود، بهترین چاشنی برای خوش طعم و خوش بو کردن غذا هستند. تنها هدف از مصرف ادویه، طعم دار کردن غذا نیست؛ بلکه ادویه‌ها موجب کاهش مصرف نمک هنگام طبخ می‌شوند. با اضافه کردن بهترین ادویه‌ها به غذای خود می‌توانید علاوه بر خوش طعم کردن غذا، از فواید آن‌ها برای سلامتی خود نیز بهره‌مند شوید.

در ادامه به بررسی برخی از این ادویه‌ها و خواص آن‌ها می‌پردازیم:

۱. تخم خردل: افزایش متابولیسم

تخم خردل به تقویت متابولیسم و سوزاندن چربی کمک می‌کند. یک قاشق چای‌خوری پودر تخم خردل خالص را میل کنید؛ این ادویه بسیار انرژی‌زا است و به افزایش سوخت و ساز بدن کمک می‌کند.

۲. زیره: بهبود گوارش و کاهش وزن

زیره، به ویژه زیره سیاه و سبز، از گذشته‌های دور به همراه برنج پخته شده مصرف می‌شده است. این گیاه با طبع گرم خود، خاصیت ضد نفخ دارد و سبب هضم آسان غذا می‌شود. مصرف زیره در کنار ورزش و رژیم غذایی مناسب، می‌تواند به کاهش وزن کمک کند. زیره همچنین ادرارآور است و به دفع سنگ کلیه و مجاری ادرار کمک می‌کند.

۳. زنجبیل: تسکین مشکلات گوارشی

زنجبیل قرن‌هاست که برای درمان تورم و حالت تهوع استفاده می‌شود. این ادویه خاصیت دفع سموم را دارد. به راحتی می‌توانید زنجبیل را به نوشیدنی‌های خود اضافه کنید و بعد از هر وعده غذایی مصرف کنید.

۴. برگ بو: کاهش دردهای عضلانی

برگ بو، طعم و رایحه‌ای خاص به غذا می‌بخشد. این ادویه دارای ویتامین‌های A و C، خواص آنتی‌اکسیدانی، ضد التهابی، ضد باکتریایی و ضد قارچی است و در درمان بیماری‌ها مفید است. روغن برگ بو التهابات و ورم‌های بدن را کاهش می‌دهد. دمنوش این گیاه سبب تقویت سیستم گوارش، افزایش اشتها و دفع ادرار می‌شود و به هضم بهتر غذا کمک می‌کند. ماساژ بدن با روغن برگ بو می‌تواند بهبود دردهای عضلانی و مفصلی و التهابات ناشی از آن را تسهیل کند.

۵. گشنیز: رفع گاز معده

گشنیز به عنوان محرک بسیار خوبی برای آزاد شدن گازهای معده بعد از غذا عمل می‌کند. می‌توانید به سادگی از گشنیز در غذا و چای استفاده کنید. برای این منظور، دقایقی چای را بجوشانید و با عسل مزه‌دار کنید.

۶. سماق: کاهش کلسترول

پودر سماق به همراه گوشت مصرف می‌شود. سماق یک آنتی‌اکسیدان قوی است و خواص ضد قارچ و ضد میکروب دارد. این ادویه با علائم پیری و سرطان مبارزه کرده و برای درمان انواع عفونت‌های قارچی و میکروبی بسیار مفید است.

سماق به کاهش کلسترول و قند خون کمک می‌کند و برای افراد مبتلا به دیابت و چاقی مفید است.

۷. جوز هندی: جلوگیری از تشکیل سنگ‌های کلیوی

جوز هندی از پودر کردن هسته میوه گیاه جوز بویا به دست می‌آید. مصرف زیاد جوز هندی ممکن است باعث مسمومیت شود، اما این ادویه خاصیت آرام‌بخش دارد و در درمان افسردگی و اضطراب نیز بسیار مفید است.

جوز هندی می‌تواند به تقویت سیستم گوارش و دفع ادرار کمک کند و مانع از تشکیل سنگ‌های کلیوی شود. استفاده موضعی از روغن جوز هندی و ماساژ آن می‌تواند دردهای عضلانی و التهابات را بهبود بخشد.

۸. میخک: درمان نفخ معده و روده

میخک به عنوان ادویه پلویی استفاده می‌شود و عطر دلپذیری دارد. این ادویه خاصیت بی‌حس‌کنندگی دارد و برای کاهش درد دندان، درمان سرفه، سرماخوردگی و سوء هاضمه و نفخ معده و روده به کار می‌رود.

۹. ریشه شیرین بیان: تسکین التهاب

شیرین بیان به دلیل خاصیت ضد التهابی‌اش می‌تواند درد و التهاب را کاهش دهد. اما اگر بیماری قلبی، دیابت یا فشار خون بالا دارید، باید از خوردن آن صرف‌نظر کنید. دو بار در روز یک قاشق چای‌خوری پودر ریشه شیرین بیان را به مدت 10 دقیقه در آب گرم ریخته و سپس میل کنید.

۱۰. سیر: درمان دردهای عضلانی

سیر به طور خاص برای دردهای مفصلی و گرفتگی عضلات مفید است. برای بهبود دردهای عضلانی، ناحیه درد را با روغن سیر ماساژ دهید. مصرف روزانه 2 تا 3 بوته سیر خام می‌تواند از تورم جلوگیری کند.

۱۱. رزماری: تقویت سیستم ایمنی

رزماری خاصیت ضد قارچی، ضد ویروسی و ضد باکتریایی دارد و به عنوان دارویی برای جگر محسوب می‌شود. می‌توانید رزماری را به غذاها و مرغ و سوپ اضافه کنید.

۱۲. زردچوبه: ضد التهاب و آنتی‌اکسیدان

زردچوبه خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد و کل سیستم ایمنی بدن را حمایت می‌کند. این ادویه برای سلامتی پوست و قلب نیز مفید است و به حفظ وزن کمک می‌کند. زردچوبه تنها منبع خوراکی کورکومین است. تأثیر کورکومین موجود در زردچوبه در کاهش درد و التهاب بیش از تأثیر داروی آسپرین و ایبوپروفن و در کاهش سلول‌های سرطانی بیشتر از بسیاری از داروها است. یک قاشق زردچوبه را داخل شیر گرم بریزید و دو بار در روز بنوشید یا می‌توانید یک قاشق چای‌خوری از آن را به سبزیجات و برنج به عنوان چاشنی اضافه کنید.

۱۳. فلفل سیاه: جلوگیری از چاقی

فلفل سیاه خواص زیادی دارد که می‌توان به خاصیت جلوگیری از چاقی و مشکلات شکمی اشاره کرد. این ادویه کلسترول را پایین نگه می‌دارد و می‌توانید آن را به عنوان طعم‌دهنده قبل از پخت به غذا یا در حین و یا بعد از آن اضافه کنید.

۱۴. دارچین: کنترل قند خون و کاهی چربی های شکمی

دارچین به سطح انسولین خون کمک می‌کند. کمی دارچین را با صبحانه مصرف کنید. دارچین همچون انسولین عمل می‌کند و موجب تحریک گیرنده‌های چربی و سلول‌های عضلانی می‌شود و قند اضافی را از خون خارج و در سلول‌ها ذخیره می‌کند.

۱۵. گلپر: درمان عفونت‌های قارچی

گلپر طعم‌دهنده خوبی برای بسیاری از غذاها و خوراکی‌هاست و خواص دارویی فراوانی نیز دارد. این ادویه یک ضد قارچ و ضد میکروب قوی است و عفونت‌های قارچی را درمان می‌کند و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. گلپر خاصیت ضد التهاب دارد و می‌تواند دردهای مفصلی و آرتریتی را کاهش دهد.

۱۶. فلفل قرمز: دفع سموم

فلفل قرمز معمولاً به کبد کمک می‌کند تا سموم را دفع کند و چربی‌های اضافی را تجزیه نماید. یک لیوان آب گرم با لیمو و مقداری فلفل قرمز را ترکیب کرده و قبل از صبحانه میل کنید تا این چربی‌ها دفع شوند.

۱۷. اسطوخودوس: درمان اضطراب

روغن اسطوخودوس در درمان اضطراب، بی‌خوابی، افسردگی و التیام زخم‌ها و نیش حشرات مؤثر است. همچنین روغن این گیاه می‌تواند با عفونت‌های مقاوم مبارزه کند. اسطوخودوس بیشتر در روغن‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد و می‌توانید از آن به عنوان مرطوب‌کننده با روغن نارگیل یا نعناع یک بار یا دو بار در روز استفاده کنید.

۱۸. پیازچه: تسکین افسردگی

پیازچه حاوی ماده مغذی به نام کولین و اسید فولیک است که با تولید سروتونین تداخل و می‌تواند به تسکین افسردگی و بهبود حالت کمک کند. پیازچه باید با یک چاقوی تیز خرد شود تا به گیاه آسیب نرسد. آن را می‌توان با سبزیجات، تخم‌مرغ و پنیر سوپ یا سالاد مصرف کرد.

۱۹. نعناع: تسکین سردرد

نعناع به تسکین سردرد و میگرن کمک می‌کند. بخار چای نعناع نیز می‌تواند بینی‌های مسدود شده را باز کند و به این ترتیب به مشکلات تنفسی کمک کند. برگ‌های خشک و تازه نعناع را می‌توان به چای اضافه کرد. با گنجاندن این ادویه‌ها در رژیم غذایی روزانه، می‌توانید از خواص درمانی آن‌ها بهره‌مند شوید و به بهبود سلامت جسمانی و روحی خود کمک کنید. سعی کنید این ادویه‌ها را به طور منظم در وعده‌های غذایی خود بگنجانید تا از فواید بی‌شمار آن‌ها بهره‌مند شوید./ سلامت

 

تازه‌ترین‌های سلامت را اینجا بخوانید.

 

 

 

پایگاه خبری آبادان خبر اخبار جنوب غرب کشور را بصورت تحلیلی، گفتمانی و خبری منتشر میکند.


خروج